Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

30 Mart 2013 Cumartesi

Büyük Küçük

İlkbaharla ilgili çalışmalarımızı iki haftaya yaydık yaydıkça da rahatladık sanırım :) Anne yine yoğun bir hafta geçirdi.Hava beklenenin aksine kötü geçti kendimizi doğaya atamadığımız gibi bir de ana oğul camdan yağmur izleyip depresif bir havaya girdik.Ataberk mutfaktaki panomuzda yaptığımız resimleri gösterip yenilerini yapalım diye ısrar ederken anne üzülmekle yetindi.Ufak tefek çalışmalar yaptık yine çok da boş durmadık.Anne de baharla birlikte kendine yeni uğraşlar buldu önümüzdeki haftaya ana oğul bomba gibi girmeyi planlıyoruz :)
Ataberk'in büyük küçük kavramlarını bildiğini düşünüyordum buna dayanarak bir çalışma yapmak istedim ve sonucu görünce yanılmadığımı anladım.Bu konuda Pepee'nin yardımcı olduğunu düşünüyorum.İki ekmek aldım, biri büyük biri küçük şarkısını az dinlemedik :) Bir de tabiki ninenin şaşırtı torbasından çıkan boy boy kalemleri Pepee ve kardeşi Bebe'nin sıralaması var.Büyük küçük çalışmasının yanı sıra bir de kelime çalışması yaptık" ilkbahar kelimeleri."Her zamanki gibi Ataberk'in hoşuna gitti özellikle yuvalarında duran yavru kuşlara ayrı bir hassas davrandı.Ataberk'in yeni fenomeni "Trotro" nun bir bölümünde yavru kuşlar var ve o bölüm Ataberk'i çok etkiliyor.Her defasında üzülüyor,kızıyor ve bağırıyor.Bu yüzden olsa gerek yavru kuşlar kartını elinden düşüremedi oğlum.Çok yazı yazdım biraz da fotoğraflarla neler yaptık onlara bakın.Bu arada çalışma kağıtları için buraya bir TIK.

Konu ilkbahar olunca kelebekleri sıraladık büyükten küçüğe.
Döktük döktük tekrar dizdik kelebekleri.
 
Eşleme artık Ataberk'e pek eğlenceli gelmiyor.
Anneeee uç uç böcekcik :)
Ve Ataberk'in kıyamadığı yavru kuşlar.
Bir haftalık fasulyeler.
 
İki haftalık fasulyelerimiz.
Bir tane de puzzle yaptık :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

22 Mart 2013 Cuma

Mim'lendik :)

Bloglarda zaman zaman görüyordum hiç mimleneceğimi düşünmemiştim.Etka'nın annesi sayesinde ilk mimlenmemi yaşadım.Sorular gözümü korkutmadı değil :) Farklı güzel sorular var elimden geldiğince cevaplayacağım.

1.Su mu, ateş mi, güneş mi olurdun neden?
    Su olmak isterdim pırıl pırıl ve duru bir su.Su her canlıya hayat verir canlandırır.

2.Taş olsan nerenin taşı olurdun?
   Değerli bir taş olmak isterdim. Çok maddeci gördüm kendimi :) Ben yine parıldamak isterdim.Çok seviyorum parlaklığı.

3.Neyin ve kimin karşısında, hangi durumlarda susarsın?
   Karşımdaki sinirliyse ve anlattığımı anlayamayacak durumdaysa susarım.

4.Kusur olsan nasıl bir kusur olurdun?
    İyiye güzele sevkedecek bir kusur olmak isterdim.

5.Küfür olsan ne olurdun? Kime savrulurdun?
    Haksızlığa edilen küfür olurdum.Haksızlık yapanlara savrulurdum.

6.Esir olsan neyin veya kimin esiri olurdun/olmak isterdin?
   Kitapların esiri olmayı çok isterim bırakmasınlar beni, hiç bol vaktim olsun.Kitaplarla geçireyim saatlerimi günlerimi.

7.Bir suç olsan nasıl bir suç olurdun?
   Özgürlüğe götürecek bir suç olmak isterdim.

8.Topraktaki güç olsan o güçte ne yetiştirilirdi?
   Bol  mutluluk, saygı, hoşgörü.

9.Sayılmadığında ne hissedersin?
   Kırgınlık.

10.Bir oyun oynasan ne oynardın?
     Adrenalin arttırıcı bir oyun oynardım :)

Ben bu mim'i arzu edip cevaplamak isteyen bütün blogger annelere yolluyorum.Etka'caya teşekkür ederim soruları cevaplamak başta korksam da eğlenceli oldu :)

Aktarma Çalışmaları

Ataberk ile pek çok defa farklı aktarma çalışması yaptık.Yaptığımız çalışmalar genelde tane tane ve büyük parçaları (ceviz, fındık vs gibi)aktarmaydı bu defa bardaktan bardağa katı olarak mısır ve sıvı olarak su aktardık.Motor kas gelişimi için güzel bir çalışma.Ve garanti veriyorum çocukların bıkmayacağı, bırakmak istemeyeceği bir çalışma.
En büyük kupalarımızın birine mısır doldurduk.Ataberk'in kaldıramayacağnı düşündüm oğlumu hafife almışım meğer oğlumun kolları ne güçlüymüş :)
İşe, ağzımız açık konsantre oluyoruz.
Kupanın içinde kalmış mı bakalım.
Kalmış devam :)
Ters yönden dökmek biraz zor oldu ilkinde odanın her yerine saçıldı mısır taneleri .Ataberk ilk önce kızacağımı düşünüp korktu, hata yaptığını düşündü sanırım.Ben gülüp" nasılda kaçışıyorlar hadi toplayalım" deyince o da çığlıklar atmaya, olduğu yerde dans etmeye başladı :) Çocuklar için verdiğimiz ilk tepki çok önemli.Ataberk'in benim her yüz ifademin anlamını bildiğini düşünüyorum.Okuldan yorgun geldiğimde ya da bir şeye canım sıkkın olduğunda bana daha çok sarılıp daha çok öpüyor.
 
Sıvı aktarma için yine en büyük boy bardaklarımızı kullandık.
Çok ciddi yaptı işni Ataberk.
Ters yönde yine biraz etrafa su döktü.
 
 
 
 
 
 
 
 

21 Mart 2013 Perşembe

Minik Eller ile Ayçiçeği

 
Güneşli Bir Gün'ü bu hafta neredeyse her gün birkaç kez okuduk.Ayçiçeği tarlasına bayılıyoruz Ataberk'le.Uzun uzun bakıyoruz resme.Bir tane ayçiçeği de biz yapalım dedik ve hemen kolları sıvadık :) Ataberk eskiden parmağına boya deyse çığlıklar atarken şimdi elinin tamamını boyatıyor.Ayçiçeğinin yaprak kısımlarını Ataberk'in minik elini boyayarak, ortasını çörekotundan sapını ise kartondan yaptık.Yaparken de çok eğlendik.
Boyama ve baslı aşamalarını fotoğraflayamadım sonuç burda :)
Ataberk bu kısma bayıldı ortalığıda epey dağıttı.
 
 
 
 

Haftanın Aktivite Konusu: İLKBAHAR

Normalde her hafta aktivite konularımıza kelime ve eşleme çalışması bir de kitap okumayla başlıyorduk, bu hafta annenin veli toplantısı artı sınav haftası başlamasıyla aktiviteler yavaşladı.İlkbahar ile ilgili yapılabilecek o kadar çok çalışma var ki bir haftaya hepsi sığmayacak bu yüzden( birazda anne bu hafta da yoğun olduğu için) çalışmalara önümüzdeki haftada devam etmeyi düşünüyoruz.Bu hafta ilk çalışmamız ufak bir gözlem deneyiyle başlamıştı.Daha sonra nurturiada tanıştığım Nihal'in açmış olduğu  bir önceki yazımda tanıtımını yayınladığım Handy Kids'ten aldığımız aktivite setiyle bir çalışma yaptık.Bahar gelince yavru kuşlarda ortaya çıkıyor biz de Ataberk'le yavru kuşlar yaptık.
 
Handy Kids'ten aldığımız Dev Craft seti.
İçinde aktivetelerde kullanılabilecek yapıştırıcıdan,ponpona kadar pek çok ürün var.Üstelik fiyatı da pek çok yere göre hesaplı.
Ponponlara yapışkan gözleri yapıştırdık.
Çubuklardan gövde yaptık.
Ataberk'in isteği üzerine küçük pembe ponponlardan gaga yaptık.
Ataberk'in elinden alıp tam fotoğraf çekmek mümkün olmadı ancak bu kadar yakalayabildim.Çok sevdi kuşu, sürekli "cik cik" diyerek gezdi evde elinden düşürmedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Handy Kids



Nurturiada tanıştığım, oğluyla kaliteli ve güzel zaman geçirmeyi seven Nihal biz aktiviteci anneler ve çocukları için güzel bir girişimde bulundu ve Handy Kids'i açtı.Nihal'in anlatımıyla Handy Kids.
Türkiye’nin sadece çocuk aktivite ürünleri satan tek sitesi www.handykids.com.tr açıldı...

Handy Kids nedir?
Handy Kids , “becerikli çocuklar” anlamına geliyor. Ürünlerin tamamı çocukların el becerilerini geliştirmeye yönelik. Kutunun içinden yapacağı aktiviteyle ilgili tüm malzemeler çıktığı için anneler hem fikir hem malzeme bulma derdinden kurtulmuş oluyor. Ürünler İngiltere’den ithal, çocuk sağlığına uygun malzemelerden üretilmiş, ve tüm güvenlik testlerinden geçmiş.

Handy Kids fikri nasıl ortaya çıktı?
Oğlumla aktivite yapmayı ve gezmeyi çok seviyoruz. Çevremdeki annelerden en sık duyduğum soru hep şu olmuştur : “Bu aktivite fikirlerini ve malzemeleri nereden buluyorsun ?” Aktivitelerin çoğunu yabancı bloglardan buluyorum; fakat bazen insanın, özellikle de çalışan annelerin fikir aramaya bile vakti olmuyor. Malzeme konusu da ayrı bir sıkıntı. Yurtdışında çok sık rastladığım “do it yourself” yani “kendin yap” diye tabir edilen setler vardır, içinde çocuğun yapacağı aktiviteyle ilgili tüm malzemeler olur. Bunların benzerlerinden Türkiye’de zaman zaman görüyordum, ama fiyatları çok yüksek buluyordum. Buradan yola çıkarak Türkiye’ye bu tarz ürünler getirmeye karar verdim, ve böylelikle www.handykids.com.tr doğmuş oldu.
Handy Kids nasıl bir site?
www.handykids.com.tr ürünlerimizin satıldığı tek e-ticaret sitesi. Fakat www.handykids.com.tr sadece ürün satan klasik bir e-ticaret sitesi olmayacak. Sitemizin blog kısmı var ve burayı aktif olarak kullanacağız. Blog kısmında paylaşacağımız ürünlerle ilgili yazılarda; ürünün kutusundan neler çıktığı ve nasıl yapılacağı detaylı fotolarla anlatılıyor olacak. Böylece ürünün sadece kutusuna bakarak seçmeniz gerekmeyecek. Ayrıca ürün çocuğunuzun zevkine hitap ediyor mu, yaş grubuna uygun mu, bu soruların yanıtlarını da blog kısmındaki yazılarda görebileceksiniz. Blogger geçmişime dayanarak blog yazılarına çok önem veriyorum. annelerin pek çok faydalı bilgiyi bloglardan edindiğine inanıyorum. Bu da www.handykids.com.tr yi sadece ürün satan sitelerden ayıran en önemli özellik olacak.

Handy Kids’te ne tür ürünler bulabilirim?
Handy Kids’de birçoğu hazır kit halinde aktivite setleri bulabilirsiniz. Tamamı çocuğunuzun el becerilerini geliştirmeye yönelik ahşap setler, alçı aktivite setleri, elişi setleri, maske yapma setleri, boyama setleri, köpük aktivite setleri bulabilirsiniz. Hazır kitlerin yanı sıra bolca değişik aktivite malzemeleri de bulabilirsiniz craft paketleri, şönil, makas , boyama örtüsü tarzı ürünlerle aklınızdaki aktiviteleri kolaylıkla yapabilirsiniz.
 
Biz de hemen Handy Kids'ten bir aktivite seti aldık ve çok beğendik.Yaptığımız çalışma bir sonraki yazımda.
 

19 Mart 2013 Salı

Ataberk'in Kitaplığı: Güneşli Bir Gün


Yazın aldığımız bu kitabı uzun zamandır okumuyorduk.Baharı hissettiğimiz şu günlerde kitap iyi geldi bize. Baharı hissettiren bir kitap Güneşli Bir Gün.Bol resim az bilgi verici yazıya sahip kitap.Kitabın resimleriyle pek çok hikaye uydurulabilir.Güneşin doğuşuyla başlayan güzel bir gün ve doğada keşfedilecek pek çok şey olduğunu gören çocuklar.Ayçiçeği tarlası bir harika,arıların bal yapması cırcır böceklerinin otlar içindeki gürültüsü ve Ataberk'in dayanamadığı kiraz ağacı altında geçen vakit derken her sayfada dakikalarca oyalandık.Ataberk kiraz yiyen çocukları görünce
"ben de ben de" diye çıldırdı.Kesinlikle her çocuğun kitaplığında olması gereken bir tübitak kitabı.İyi okumalar!

Haftanın Deneyi: Fasulye Çimleme

Yağmurlu günleri yaşasakta arada güneş bize yüzünü göstererek baharın geldiğini hissettiriyor.Güneşli bir günü dışarıda geçirerek güneşi hissetmek beni de Ataberk kadar mutlu ediyor.Geçen hafta çalışmalarımızı sık yapamaz olduk çünkü anne 6 (yazıyla da altı) yıl aradan sonra grip oldu ve bu anneye ağır geldi.İnsan hasta olunca sağlığın ve iyi günlerin kıymetini anlıyor.Ve anneler hasta olmasın annelerin hastalığı evde bir duraklama dönemi yaşatıyor.
Neyse bu kadar hastalık şikayet yeter :) İlkbahar deyince benim aklıma hemen çiçekler ve yeni yeşeren otlar, çimler gelir.Evde çiçeği seven bir aile olduğumuz için çiçeklerimize baharın gelmesiyle yeni çiçekler ekledik.Onlar da yetmedi Ataberk'le pamuğa fasulye ektik.Evet baharın ilk aktivitesi fasulye çimleme oldu.
Çimlenmeyi gün gün takip etmek Ataberk'in daha güzel ve dikkatli gözlem yapmasını sağlayacak diye düşünüyorum.
Malzemeler oldukça kolay bulunan şeyler.Bir kap, biraz pamuk ve birkaç tane fasulye.
Önce Ataberk'e internetten bu şekilde yapılmış daha sonrasında da büyümüş fasulye çimlerini gösterdim daha sonra malzemelerimizi göstererek bizim de aynı şeyi yapacağımızı pamuk kurudukça sularsak bizim de öyle çimlere sahip olacağımızı anlattım.Ataberk sevinçle hemen işe başladı.
Önce fasulyeleri inceledik.
Kabın tabanına anne pamuk koydu, Ataberk'te fasulyeleri yerleştirdi tek tek.
Ataberk pamuğa dokunmaktan hoşlanmasada meraktan bunu unuttu ve üste konulacak olan pamuğu o yerleştirdi.
Vee sulama kısmı Ataberk'in bayıldığı kısım.Sıvı aktarması da yapmış olduk.
 
 
 
 
 
 
 

13 Mart 2013 Çarşamba

Haftanın Aktivite Konusu: GÖKKUŞAĞI

Hem baharın başlaması hem de havaların biraz yağmurlu gitmesi bana gökkuşağı temasını seçtirdi.Bahar konusunu ise haftaya bıraktık.Gökkuşağı sayıları ve renkleri tekrar etmek için uygun bir tema.Gökkuşağı haftasına bir kitapla başladık daha önce de tanıttığım Elmer ve Gökkuşağı'nı okuduk.Daha sonra boyama çalışmaları yaptık ilk boyamada gökkuşağının renklerini boyaması için bölmelendirilmiş bir çalışma kağıdı verdim Ataberk'e.Kalem olarak keçeli kalem kullandık. Ataberk yine özgün bir boyama çalışması yaptı.İkinci kağıdımız ise kocaman bölmelendirilmemiş bir gökkuşağıydı.Bu çalışmayı da simli yapıştırıcı ile boyadık Ataberk yapıştırıcıyı sıkıp simleri dağıtmayı çok sevdi.Ocak ayında renkler konusunda kullandığımız GÖKKUŞAĞINI yine çıkardık ve bir çalışmada onunla yaptık.En son gökkuşağı resimli renk eşlem kartlarımızla eşleme çalışması yaptık.Ataberk eşlemekten çok eline aldığı kartların renklerini söyleyip kartları etrafa saçtı.
Keçeli kalemle boyama çalışması.
Simli kalemle boyama çalışması.
Biraz eşleme biraz gökkuşağı renklerini
 sıralama
Gökkuşağı tablası saklandığı yerden çıktı Ataberk tereddütsüz aldı anlatmama gerek bırakmadan yaptı hemen.
Boyama kağıtları ve eşleme kartları için buraya TIKlayabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...