Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

24 Nisan 2013 Çarşamba

Hayvanat Bahçesi Kurduk

Uzun uzun aradan sonra merhabalar :) Anne biraz gevşedi mi desek daha farklı şeylere mi yoğunlaştık Ataberk ile desek artık cevabım yok buna.Ataberk ile düzenli çalışmalarımıza başladığımızda ilk konularımızdan biriydi hayvanat bahçesi. Zevkli bir konu olduğu için ve yapılan çalışmaların zaman zaman geri dönülerek tekrar edilmesini düşündüğüm için bir kez daha ele aldık hayvanat bahçesini. Ataberk henüz gerçek bir hayvanat bahçesi görmedi.Hayvanat bahçesinde bulunabilecek hayvanları öğrendi ama. Biz de evde bir hayvanat bahçesi oluşturduk kendi imkanlarımızla.Önce evde ne kadar hayvan oyuncağımız varsa küçüklü büyüklü topladık sonra onları bölümlere ayırdık. Hepsine ayrı ayrı ev yaptık, besledik.Keyifle uzun uzun oynadık Ataberk.
 

15 Nisan 2013 Pazartesi

Taş Boyama

Sizin de kuzunuz gezer tozarken sürekli gördüğü taşları topluyorsa, bir de atmaya kıyamayıp hepsini eve taşıyorsa bu etkinlik tam size göre. Kağıttan da tasarruf :) Malzeme kolay toplana taşlar, deniz kabukları, sulu boya.Gerisi miniğinize kalmış. Ataberk yarım saat uğraştı taş boyamayla bu da beni mutlu etti tabiki.Kolay gelsin :)
Önce çekingen davrandı Ataberk.
Sonra kendini iyice kaptırdı işine :)
Elde ettiğimiz şaheserleri :)
 
 
 

10 Nisan 2013 Çarşamba

Haftanın Aktivite Konusu: ÇEVREMİZ

Kış boyunca evde oturmaktan sıkıldık.Baharın gelmesiyle kendimizi dışarıya attık.Park, market, pazar, çarşı gezelim dedik oğlumla.Konuya karar verdik ama hava da bozdu :) Havaya aldırmadık bahçemizden başladık çevremizi tanımaya.Bahçedeki minik böcekleri inceledik, pek bitki olmasa da komşumuzun nanelerine baktık birkaç dal koparıp kokladık.Çamur oynadık, top oynadık, taş topladık ve üşüdük soğukta.Keyifli bir öğleden sonra geçirdik.Akşamda bir işimiz için avm ye gittik ve orada vakit geçirdik biraz.Güzel bir gün oldu Ataberk için.Havalar açılır umarım daha çok açık hava gezileri yaparız.
Top elinden düşmüyor bu aralar Ataberk'in.
Salyangozları gözlemledik.
Taş topladık ama yine topumuzu bırakmadık :)
Acıkan Ataberk resimleri çatalla yemeye çalışıyor.
Avm de çevre keşfi.
Pepee yi gören Ataberk bakmaktan kendini alamaz.
Scooter denemesi yapan Ataberk :)
Minik ev çok hoşuna gitti.
Markette vazgeçilmezimiz bu arabalardanbir tane bulamazsak alış verişe de başlayamıyoruz.
Kredi kartı şifresini tuşlamak isteyen kuzucum.Bir de her minik kuzu gibi yürüyen merdiven aşkı  var ki onu fotoğraflayamadım.Güzel bir gün oldu.Ben bu yazıyı bitirene kadar farklı etkinlikler yapıldı yazılmayı bekleyen :)En kısa zamanda onlarıda ekliycem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 






Ataberk'in Kitaplığı : Çiftlikte

Geçen haftaki kitabımız Çiftlikte.Ataberk bayıldı kitaba.Güneşin doğuşuyla çiftlikte başlayan hayat hoşuna gitti oğlumun.İneklerin sağılması, annesinden süt ememeyen minik kuzuya çocukların süt içirmesi, tavukların yumurtlaması Ataberk'in ilgisini çok çekti.Resimler yine harika, bakarken insan birden çiftliğin içinde buluyor kendini. Kesinlikle tavsiye ediyoruz kuzulara.

2 Nisan 2013 Salı

Haftanın Aktivite Konusu: ÇİFTLİK

Haftaya yine dil etkinlikleri ile başladık önce bu haftaki konumuzla ilgili kitap okuduk.O bir sonraki yazının konusu olsun.:) Konu çitflik olunca daha çok çiftlik hayvanları geliyor akla.Ve ilk akla gelende pamuk gibi tüyleriyle,bizim yaramazlara benzer hareketleriyle "kuzu". Pufidik bir kuzu yaptık Ataberk'le.Ataberk çok sevdi elinde gezdirdi "mee"ledi durdu.Yapılışı çok kolay ve keyifli haydi hemen sizde kuzularınızla birer kuzu yapın :)
Ataberk beni birşeyler hazırlarken yakalayınca doğru düzgün fotoğraf çekemiyorum çünkü tepsideki malzemeleri karıştırmaya başlıyor.Malzemeler görünüyor ama ben de yazayım gazete kağıdı,koli bandı,yapıştırıcı,kuzunun yüzü ve kulakları için siyah karton,yapıştırma göz, bacaklar için ben çay karıştırma çubuklarını siyah tahta kalemi ile boyadım,pamuk.
Gazete kağıdını buruşturup koli bandıyla sardık.Sadece bacaklarının geleceği kısmı bantlamadık.
Yapıştırıcıyı bir tabağa döktüm ki pamukları içine batırıp yapıştırması kolay olsun.
Gazeteden topumuzun etrafına pamukları yapıştırdık.
Ve birden sonuç :) Aralardaki bölümlerde çektiğim fotoğrafların çoğu flu çıkmış.Pamuk yapıştırma bitince bacakları bıraktığımız boşluklara delikler açarak taktık.Gözleri kestiğim yüze yapıştırdık.Yüzü ve kulakları gövdeye ekledik sonuç işte kuzumuzzzz :)
 
 
 
 

1 Nisan 2013 Pazartesi

Evde Kum Havuzu

Evde kum havuzu olur mu?Oluyormuş :) Yabancı blogların çoğunda ve pinterestte görünce "YAPMALIYIZ!" listemize koymuştum bu undan kum havuzunu.Yapımı kolay, oynaması zevkli sonrası biraz kirli ama gerçekten değer bir etkinlik..Malzemeler un ve bebeyağı.Pek çok ölçü var bu konuda ama ben göz kararı yaptım. Kaba Ataberk'i oynarken tatmin edecek kadar un koydum daha sonra azar azar bebeyağı ekledim.Kumsallardaki kuma benzeyene kadar bebeyağı ekledim.Bu arada tabiki bebeyağını una yedirmek için iyice karıştırdım.Ataberk görünce bayıldı.30 dakika oynadı.Eminim daha oynardı ama babası gelince onunla oynamak istediği için bıraktı.Oynadığı unu atmadım bir kavanoza koydum başka bir gün tekrar oyuna devam:) En son babası geldiğinde Ataberk saçından kirpiklerine kadar un içindeydi çektiğim fotoğraflarda çok belli olmuyor sanırım ama eşofmanın ve çorapların halini görebilirsiniz.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...